Nachrichten

Erleichterung der Beschäftigung von Arbeitnehmern aus Drittstaaten

01.09.2021

Ab 1. September wird die Regierung Lockerungen für die Beschäftigung von Drittstaatsangehörigen in Ungarn einführen. Die Bestimmungen gelten für die Dauer der Corona-Pandemie-Notlage. Während der Notlage ist der Außenminister (Minister für auswärtige Angelegenheiten und Handel) für die Beschäftigung von Drittstaatsangehörigen in Ungarn zuständig.

Online számla-adatszolgáltatás teljesítése külföldi vevővel folytatott önszámlázás esetén

30.07.2021

A számlakibocsátási kötelezettségnek az adóalany meghatalmazott útján is eleget tehet, ezt tekintjük a gyakorlatban önszámlázásnak. Az online számla-adatszolgáltatásra önszámlázás esetén is az eladó kötelezett, technikailag azonban ez csak a vevő számlázó rendszerén keresztül történhet. Különösen akkor okoz nehézséget, ha a belföldi adóalany helyett külföldi fél állítja ki a számlát. Ez meglehetősen sok technikai és adminisztratív teherrel járna, így könnyítést hozott az NGM rendelet módosítása

Augusztus 1-jén megszűnik az 5 százalékos áfa az elviteles és házhoz szállított ételre, italra

23.07.2021

A tavaly novemberben bevezetett 5%-os Áfa elviteles ételek italok esetében megszűnik augusztus 1-jétől, így a továbbiakban a korábbi szabályoknak megfelelő áfakulcsot szükséges alkalmazni.

Új helyre költözik mosonmagyaróvári irodánk

16.07.2021

Nagy öröm számunkra, hogy mosonmagyaróvári munkatársaink is egy minden igényt kielégítő modern irodába költözhetnek

Dienstleistungen
Nachhaltige Lösungen
Kontakt