Nachrichten

Online számla-adatszolgáltatás teljesítése külföldi vevővel folytatott önszámlázás esetén

30.07.2021

A számlakibocsátási kötelezettségnek az adóalany meghatalmazott útján is eleget tehet, ezt tekintjük a gyakorlatban önszámlázásnak. Az online számla-adatszolgáltatásra önszámlázás esetén is az eladó kötelezett, technikailag azonban ez csak a vevő számlázó rendszerén keresztül történhet. Különösen akkor okoz nehézséget, ha a belföldi adóalany helyett külföldi fél állítja ki a számlát. Ez meglehetősen sok technikai és adminisztratív teherrel járna, így könnyítést hozott az NGM rendelet módosítása

Augusztus 1-jén megszűnik az 5 százalékos áfa az elviteles és házhoz szállított ételre, italra

23.07.2021

A tavaly novemberben bevezetett 5%-os Áfa elviteles ételek italok esetében megszűnik augusztus 1-jétől, így a továbbiakban a korábbi szabályoknak megfelelő áfakulcsot szükséges alkalmazni.

Új helyre költözik mosonmagyaróvári irodánk

16.07.2021

Nagy öröm számunkra, hogy mosonmagyaróvári munkatársaink is egy minden igényt kielégítő modern irodába költözhetnek

Építőanyagok külföldre történő kivitele

13.07.2021

Az építőipari alapanyagok egy része nagyon megdrágult az elmúlt hónapokban, ezért egy múlt héten megjelent Kormányrendelet szerint külföldre csak a belgazdaságért felelős miniszterhez történő regisztrációt és a bejelentés tudomásulvételének visszaigazolását követően lehet stratégiai jelentőségű nyersanyagokat és termékeket (például kavics, cement, egy sor acélipari termék, valamint néhány szigetelőanyag) értékesíteni, illetve kivinni Magyarország területéről.

Dienstleistungen
Nachhaltige Lösungen
Kontakt