Munkaügyi audit


Ne várjon a hatóságok vizsgálatára!

A Molnár és Bányai Kft munkaügyi audit szolgáltatása segít felderíteni a rejtett hibákat. Rávilágítunk foglalkoztatási, társadalombiztosítási és adó kockázatokra. 

Szembesült már a következőkkel? Ha igen, akkor segítünk ezeket megoldani, ha nem, akkor pedig érdemes felderíteni, hogy az Önök vállalatánál is fennállnak-e?

Hallott már a szociális hozzájárulási adóból igénybe vehető kedvezményekről? Ezt a kedvezmény fajtát nem érvényesíti a vállalkozások többsége vagy érvényesítik, de nem rendelkeznek minden szükséges igazolással.  

Van Önöknél szakmai gyakorlatos tanuló? Gyakran előforduló hiba, hogy a szakmai gyakorlatos tanulókat alkalmazó munkáltatók nem veszik igénybe a szakképzési hozzájárulás utáni kedvezményt, vagy a kedvezményhez szükséges dokumentumok, tanulószerződés, együttműködési megállapodás nem áll rendelkezésre.

Kötelezett az Ön társasága rehabilitációs hozzájárulás fizetésére? Nem könnyű terület a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatos rehabilitációs kedvezmény számítása sem. Kollégáink itt is sok hiányosságot tapasztalnak a szűkséges igazolások terén. 

Ismeri Ön a munkaidő keret szabályait? Hallott már az előnyeiről? Alkalmazzák az Ön vállalatánál a munkaidő keretet? A munkavállalók megfelelő tájékoztatásban részesültek? A munkaidő elszámolása valóban a kihirdetett munkaidő keret alapján történik?

Minden szükséges adatot tartalmaz az Önök által használt munkaidő nyilvántartás? A gyakorlat azt mutatja, hogy a jelenléti ívek és a munkaidő nyilvántartások nem helyesen vagy egyáltalán nem tartalmazzák a szükséges adatokat.

A munkavállalók beléptetési folyamata egy ellenőrző lista alapján történik Önöknél? Könnyű hibázni már a munkavállalók  beléptetésénél is. A nem megfelelő tájékoztatás vagy a munkaköri leírás hiánya, mind olyan hiba amelyre könnyedén fény derülhet egy átvilágítás során.

És akkor még szó sem esett az adatvédelemről….Az Ön társaságánál a HR folyamatok GDPR konform módon zajlanak?

Ne várja meg, míg ezekre a hiányosságokra a hatóság hívja fel a figyelmét. Kérje tapasztalt kollégáink segítségét, akik a helyszíni felmérést követően egy jelentésben összegzik a feltárt hiányosságokat. 


Varga Julianna                                                                               Gulyás Péter
Igazgató                                                                                          Partner
Tel: 30/684-0313                                                                           Tel: 30/789-6348
varga.julianna@molnar-banyai.eu                                             gulyas.peter@molnar-banyai.eu