Hírlevelek


A fel-és lerakóhelyek engedélykezelési tevékenysége a BiReg tükrében

Mai Hírlevelünk témája azon ügyfeleinket érintheti, akik harmadik országban honos fuvarozókat bíznak meg termékeik elszállításával, vagy harmadik országba vagy országból fuvaroztatnak terméket, mert a magyarországi fel-és lerakóhelyeket ellenőrzési kötelezettség terheli a CEMT és a bilaterális engedélyek vonatkozásában. A fel- és lerakóhelyeknek ellenőrzési, engedélykezelési tevékenységük során 2021. július 1-jétől már a BiReg rendszert is használniuk kell.

2021. 06. 04.

Solar frissítés

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy most szombaton (2021.06.05.) 20 órától hétfő (2021.06.07.) reggel 06 óráig a Solar rendszer frissítés miatt nem használható.

2021. 06. 02.

NEGATÍV SAJÁT TŐKE RENDEZÉSE

Közeledik az éves beszámolók OBR rendszeren keresztül történő közzétételének határideje. Az OBR rendszerben megjelenő adatok információt nyújtanak a cégbíróságok részére a nem megfelelő összegű saját tőkével rendelkező cégekről, mely alapján eljárást indíthatnak a cégek ellen. Ennek megelőzése érdekében a vállalatoknak rendezniük kell az esetleges saját tőke problémáikat. Hírlevelünkben a negatív saját tőke rendezésének lehetőségeit ismertetjük.

2021. 05. 21.

ELLENŐRZÉSI TAPASZTALATOK TRANSZFERÁR TERÜLETEN

Múlt heti hírlevelünkben a COVID-19 járvány transzferár dokumentációra gyakorolt hatásaira hívtuk fel a figyelmüket. Jelen hírlevelünkben a szokásos piaci árak vizsgálatával kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatokra térünk ki. A transzferár dokumentációkat a magyar és a külföldi adóhatóságok is egyre komolyabban vizsgálják. Különösen fontos területek a veszteséges tevékenységgel kapcsolatos kiigazítások, a vizsgált mutatószámok, és egyre jelentősebbé válik a finanszírozási ügyletek elemzése is.

2021. 05. 14.

TRANSZFERÁR DOKUMENTÁCIÓ JELENTŐSÉGE ÉS A KORONAVÍRUS HATÁSAI

Mai hírlevelünkkel a transzferár dokumentáció jelentőségére hívjuk fel a figyelmet. Azok a társaságok, amelyek vállalati mérete csoport szinten a Kkv. törvény alapján meghaladja a kisvállalati méretet, transzferár dokumentáció készítésére lehetnek kötelezettek. A 2020-as üzleti év dokumentációjának elkészítése során figyelmet kell fordítani a COVID-19 járvány eredményre gyakorolt hatásának vizsgálatára is. Hírlevelünkben az ezzel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre is kitérünk.

2021. 05. 12.