Molnár & Bányai cégcsoport

SZAKÉRTELEM

Segítjük minden ügyfelünket, hogy a saját céljait elérje és arra fókuszáljon, amely területnek a szakértője. Helyi elérhetőségeink és nemzetközi kapcsolataink ügyfélközpontú szolgáltatást és a gyors megoldásokat biztosítanak. Szakmai ismereteink és ágazati tapasztalataink révén az igényeknek megfelelő és testreszabott szolgáltatáscsomagokat állítunk össze.

ÉRTÉKTEREMTÉS

Olyan szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleink részére, amelyek a számvitel és pénzügyek, adózás, bérszámfejtés és tanácsadás területén jelentős hozzáadott értéket képviselnek. Filozófiánk része, hogy ügyfeleink iparág specifikus megoldásokat kapjanak szolgáltató központunkból, amiket az alábbi üzletágak nyújtanak számukra:

  • Könyvvitel – számviteli szolgáltatások és könyvvezetés
  • Bérügyvitel – munkaügy bér- tb ügyintézés
  • Jogi tanácsadás – munkajog és ingatlanügyek
  • Adótanácsadás – hozzáadott érték adó, transzferárazás, személyi jövedelemadó
  • Üzleti tanácsadás – IFRS tanácsadás, vállalati pénzügyek, GDPR tanácsadás, HR tanácsadás
  • Könyvvizsgálat – magyar jogszabályi és IFRS könyvvizsgálat

FOLYAMATOS FEJLŐDÉS

Munkatársaink szakismerete és tapasztalata lehetővé teszi, hogy összetett szakmai kérdéseket, illetve speciális szakismeretet kívánó problémákat is kezeljünk. Szakembereink állandó képzésének és a technikai fejlesztéseknek köszönhetően garantáljuk a szolgáltatásaink magas színvonalát és megbízhatóságát. Meg vagyunk győződve, hogy mindig hatékonyabb és jobb megoldásokat kell biztosítanunk annak érdekében, hogy a komplex feladatok megoldásában és a változó üzleti környezetben segíteni tudjuk az ügyfeleket.

Blog

A veszélyhelyzet ideje alatti távmunkával kapcsolatos, továbbá egyéb gazdasági szabályok alkalmazása

A munkáltatók és a munkavállalók érdekében a veszélyhelyzet idejére új szabályok lépnek életbe a távmunkavégzéssel és a távmunkavégzés időtartama alatt adható költségtérítéssel kapcsolatban. A vendéglátó üzletek bezárását követően a Kormány kiterjesztette az 5%-os áfakulcs alkalmazását az étkezőhelyi vendéglátás keretében történő helyben készített étel- és nem alkoholtartalmú ital elvitelre vagy házhoz szállítással történő értékesítésére is


Új munkáltatói támogatás

A magyar állam új munkáltatói támogatást hozott létre, amely 2020. október 15-től vehető igénybe a hirdetmény visszavonásáig.


Fontos időpont közeleg

A hónap végén jár le több bevallás beadásának határideje és az adatszolgáltatás szankciómentes időszaka is lejár


Szolgáltatások

Hírek

Munkajogi lehetőségek az otthon maradni kényszerült munkavállalóknak

A márciusi szigorítások nyomán sok munkáltató kényszerült felfüggesztenie a tevékenységét. Az iskolák és óvodák korlátozott rendelkezésre állásával olyan szülők is kénytelenek voltak otthon maradni, akiknek munkahelyét a korlátozások nem érintették. Milyen lehetőségei vannak a munkavállalóknak és a munkáltatóknak, amikor nem tudnak munkát végezni vagy nem tudnak munkát biztosítani. Összegyűjtöttük azokat a jogi lehetőségeket, amikkel élhetnek a felek a korlátozások idején.

2021. március 31-ig tart a szankciómentes időszak az online adatszolgáltatásban

2021. március 31-én lejár az adóhatóság által az adóalanyoknak biztosított szankciómentes időszak az online számlaadat-szolgáltatás 2021. január 4-től már hatályos kötelezettségére vonatkozóan. Április 1-től már csak a 3.0 XSD séma szerint lehet a számlákról adatot szolgáltatni. Ugyanakkor sok érintettben felmerülhet a kérdés, hogy mely esetekben nem alkalmaz szankciót az adóhatóság és a moratórium lejárta után pótolni kell-e az elmaradásokat?

Változások a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó általános forgalmi adó szabályozásban

Újabb adózási változásra számíthatnak 2021. április 1-jétől azok a vállalkozások, amelyek a munkaerő-kölcsönzési szektorban tevékenykednek, akár munkaerőt kölcsönöznek, akár ilyen szolgáltatást vesznek igénybe. Ettől az időponttól kezdve ugyanis a munkaerő-kölcsönzés általános jelleggel már nem lesz fordított adózású, hanem csak bizonyos építőipari munkával kapcsolatos munkaerő-kölcsönzési szolgáltatásokra fog kiterjedni a fordított adózás.

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításához kapcsolódó rendelkezések

Hétfőn életbe léptek a március 22-ig tartó szigorított szabályok, ezzel egyidejűleg közzétette a Kormány, mely ágazatok kapnak segítséget adókedvezmény és bértámogatás révén. Az érintett szektorokról és az új szabályokról itt olvashatnak bővebben.