Szakmai hírek

A fel-és lerakóhelyek engedélykezelési tevékenysége a BiReg tükrében

2021. 05. 11.

Az elmúlt időszakban a közlekedési hatóság ellenőrei megjelentek a fel-és lerakóhelyek helyszínén és ellenőrzik a honlapunkon részletezett, CEMT illetve bilaterális fuvarozási engedélyekhez kapcsolódó engedélykezelési kötelezettség teljesítését. Az engedélyek ellenőrzését elmulasztó fel- és lerakóhelyekkel szemben 300.000,-Ft közigazgatási bírság szabható ki.

2021. március 31-ig tart a szankciómentes időszak az online adatszolgáltatásban

2021. 03. 29.

2021. március 31-én lejár az adóhatóság által az adóalanyoknak biztosított szankciómentes időszak az online számlaadat-szolgáltatás 2021. január 4-től már hatályos kötelezettségére vonatkozóan. Április 1-től már csak a 3.0 XSD séma szerint lehet a számlákról adatot szolgáltatni. Ugyanakkor sok érintettben felmerülhet a kérdés, hogy mely esetekben nem alkalmaz szankciót az adóhatóság és a moratórium lejárta után pótolni kell-e az elmaradásokat?

Változások a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó általános forgalmi adó szabályozásban

2021. 03. 29.

Újabb adózási változásra számíthatnak 2021. április 1-jétől azok a vállalkozások, amelyek a munkaerő-kölcsönzési szektorban tevékenykednek, akár munkaerőt kölcsönöznek, akár ilyen szolgáltatást vesznek igénybe. Ettől az időponttól kezdve ugyanis a munkaerő-kölcsönzés általános jelleggel már nem lesz fordított adózású, hanem csak bizonyos építőipari munkával kapcsolatos munkaerő-kölcsönzési szolgáltatásokra fog kiterjedni a fordított adózás.

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításához kapcsolódó rendelkezések

2021. 03. 08.

Hétfőn életbe léptek a március 22-ig tartó szigorított szabályok, ezzel egyidejűleg közzétette a Kormány, mely ágazatok kapnak segítséget adókedvezmény és bértámogatás révén. Az érintett szektorokról és az új szabályokról itt olvashatnak bővebben.

Szolgáltatások
Fenntartható megoldások
Írjon nekünk!