Molnár & Bányai cégcsoport

SZAKÉRTELEM

Segítjük minden ügyfelünket, hogy a saját céljait elérje és arra fókuszáljon, amely területnek a szakértője. Helyi elérhetőségeink és nemzetközi kapcsolataink ügyfélközpontú szolgáltatást és a gyors megoldásokat biztosítanak. Szakmai ismereteink és ágazati tapasztalataink révén az igényeknek megfelelő és testreszabott szolgáltatáscsomagokat állítunk össze.

ÉRTÉKTEREMTÉS

Olyan szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleink részére, amelyek a számvitel és pénzügyek, adózás, bérszámfejtés és tanácsadás területén jelentős hozzáadott értéket képviselnek. Filozófiánk része, hogy ügyfeleink iparág specifikus megoldásokat kapjanak szolgáltató központunkból, amiket az alábbi üzletágak nyújtanak számukra:

  • Könyvvitel – számviteli szolgáltatások és könyvvezetés
  • Bérügyvitel – munkaügy bér- tb ügyintézés
  • Jogi tanácsadás – munkajog és ingatlanügyek
  • Adótanácsadás – hozzáadott érték adó, transzferárazás, személyi jövedelemadó
  • Üzleti tanácsadás – IFRS tanácsadás, vállalati pénzügyek, GDPR tanácsadás, HR tanácsadás
  • Könyvvizsgálat – magyar jogszabályi és IFRS könyvvizsgálat

FOLYAMATOS FEJLŐDÉS

Munkatársaink szakismerete és tapasztalata lehetővé teszi, hogy összetett szakmai kérdéseket, illetve speciális szakismeretet kívánó problémákat is kezeljünk. Szakembereink állandó képzésének és a technikai fejlesztéseknek köszönhetően garantáljuk a szolgáltatásaink magas színvonalát és megbízhatóságát. Meg vagyunk győződve, hogy mindig hatékonyabb és jobb megoldásokat kell biztosítanunk annak érdekében, hogy a komplex feladatok megoldásában és a változó üzleti környezetben segíteni tudjuk az ügyfeleket.

Blog

A veszélyhelyzet ideje alatti távmunkával kapcsolatos, továbbá egyéb gazdasági szabályok alkalmazása

A munkáltatók és a munkavállalók érdekében a veszélyhelyzet idejére új szabályok lépnek életbe a távmunkavégzéssel és a távmunkavégzés időtartama alatt adható költségtérítéssel kapcsolatban. A vendéglátó üzletek bezárását követően a Kormány kiterjesztette az 5%-os áfakulcs alkalmazását az étkezőhelyi vendéglátás keretében történő helyben készített étel- és nem alkoholtartalmú ital elvitelre vagy házhoz szállítással történő értékesítésére is


Új munkáltatói támogatás

A magyar állam új munkáltatói támogatást hozott létre, amely 2020. október 15-től vehető igénybe a hirdetmény visszavonásáig.


Fontos időpont közeleg

A hónap végén jár le több bevallás beadásának határideje és az adatszolgáltatás szankciómentes időszaka is lejár


Szolgáltatások

Hírek

Kötelezheti-e a munkáltató a munkavállalót a koronavírus elleni oltás beadására?

Hazánkba is lassan elérhetővé válik a munkaképes korosztály számára is a koronavírus elleni oltás. Ennek apropóján megnéztük, hogy érheti-e bármiféle hátrány a munkavállalót, amennyiben nem rendelkezik koronavírus elleni oltással.

Bérletidíj támogatás

A lezárások miatt nehéz helyzetbe került tevékenységi köröket végzőknek egy új lehetőséget biztosít a kormány.

Zöld iroda

Mikor nem home office-ban töltjük a koronavírus miatt a hétköznapjainkat, akkor az irodában dolgozunk. Abban az irodában, ami a városi széndioxid kibocsátás harmadát teszi ki.

A minimálbér és azok alkalmazása különböző adónemekben

2021. január 28-án került kihirdetésre a 2021. évre vonatkozó minimálbér és garantált bérminimum, melyet első alkalommal a 2021. február hónapra járó munkabérek megállapításánál kell alkalmazni. Ezzel egyidejűleg a minimálbérhez kapcsolódó jogosultságokat, amelynek a 2020. januárjában érvényes kötelező legkisebb minimálbér vagy a garantált bérminimum az alapja, az új összeg alapján 2021. február 28. napjáig felül kell vizsgálni.