Szakmai hírek

Adóhátralék fizetési halasztása és részletfizetési lehetősége

2021. 06. 16.

Mind a jogi személyek mind a természetes személyek kérelmére az adóhatóságnál nyilvántartott, legfeljebb öt millió forint összegű adóra egy alkalommal, legfeljebb hat havi pótlékmentes fizetési halasztást vagy legfeljebb tizenkét havi pótlékmentes részletfizetést engedélyezhet, ha a kérelmező a kérelem benyújtásával egyidejűleg igazolja vagy valószínűsíti, hogy a fizetési nehézség a veszélyhelyzetre vezethető vissza.

Turisztikai ágazatokat érintő intézkedések

2021. 06. 15.

A gazdaság újraindítását elősegítő, elsősorban a turisztikai ágazatot támogató intézkedésként 2021. január 1. napjától 2021. december 31. napjáig nem terheli turizmusfejlesztési hozzájárulási kötelezettség az ilyen hozzájárulás fizetésére kötelezett gazdálkodókat. A hozzájárulást nem kell megállapítani, bevallani és megfizetni.

Szép-Kártya adókedvezményének meghosszabbítása

2021. 06. 11.

2021. június 9-én került kihirdetésre az a Kormányrendelet, amely értelmében a gazdaság újraindítását elősegítő adózási intézkedésként már nem csak 2021. június 30-ig, hanem 2021. év egészére érvényes az a korábbi elfogadott jogszabályi rendelkezés, ami szerint nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt béren kívüli juttatásnak minősülő összeg után.

EU digitális oltási igazolvány

2021. 05. 27.

Megszületett az ideiglenes megállapodás az Európai Parlament és a Tanács között az EU-s covid igazolványról, mely igazolja, hogy tulajdonosát beoltották a koronavírus ellen, vagy nemrég készült negatív teszteredménnyel rendelkezik, vagy pedig már felgyógyult egy fertőzésből. Az igazolvány birtoklása nem lesz feltétele a szabad mozgáshoz való jog gyakorlásának, és az igazolvány nem tekinthető úti okmánynak. Az igazolvány a tervezett menetrend szerint várhatóan július 1-jétől lesz használható

Szolgáltatások
Fenntartható megoldások
Írjon nekünk!